O nama

Izdavačka kuća Darut Tevhid osnovana je 2021. godine. Pažljivim planiranjem i istrajnim radom izborila se za zapaženo mjesto na balkanskoj sceni. Izdavačka kuća Darut Tevhid okuplja tim autora, urednika, dizajnera, lektora, ilustratora i fotografa koji je do sada priredio izdanja 40 hadisa za mališane, Buđenje srca dovama i zikrovima, Četiri bitna pravila sa komentarom, Dan zaljubljenih na vagi šerijata, Tri temelja i druge. Sadržaj objavljene u ovim izdanjima postigle su izvrsne reakcije kritike i čitalačke publike koji su prepoznali visoke izdavačke standarde naše kuće.

Izdavačka kuća Darut Tevhid, osim što je postigla zapaženo mjesto na balkanskoj sceni, također se ističe svojim angažmanom u promicanju znanja o islamskoj kulturi, tradiciji i vrijednostima. Naša posvećenost obrazovanju i edukaciji o islamskim naukama odražava se u pažljivo odabranim temama i sadržajima naših izdanja. Osim toga, kontinuirano radimo na razvijanju novih inovativnih projekata kako bismo pružili čitateljima još kvalitetnije i obuhvatnije knjige.

Naša vizija je promicanje međusobnog razumijevanja i tolerancije među ljudima kroz knjige koje inspiriraju, poučavaju i podstiču pozitivne vrijednosti. Trudimo se da naša izdanja budu pristupačna različitim dobnim skupinama, te da obuhvate različite aspekte islamskog nasljeđa, kako bi doprinijeli širem društvenom dijalogu.

Naš tim autora, urednika, dizajnera, lektora, ilustratora i fotografa nastoji održavati vrhunske standarde u svakom koraku izdavanja knjiga. Kvaliteta sadržaja, estetika i dizajn su uvijek u središtu naše brige, kako bismo osigurali da naše knjige ne samo informiraju i zabave, već i zadovolje estetske i umjetničke standarde.

U budućnosti, planiramo nastaviti s ovom strastvenom predanošću književnosti i kulturi, te raditi na širenju naše prisutnosti na međunarodnom tržištu. Naša želja je doprijeti do šire publike i pomoći u širenju svijesti o islamskoj baštini, te tako postati prepoznata izdavačka kuća s globalnim utjecajem.

Izdavačka kuća Darut Tevhid ostaje vjerna svom cilju – širiti znanje i inspiraciju kroz izvrsne knjige koje će oblikovati umove i srca svih generacija.